Visie en Missie

Missie Leif en leid

Leif en leid bestaat sinds 2016. Het is onze Missie, dat alle inwoners in de wijk  zich betrokken voelen en meedoen, en elkaar steunen en sociale verbondenheid in de hele buurt stimuleren. Wij staan als Leif en leid voor alle inwoners van Overhoven klaar. In ons handelen betekent dit, dat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. We behandelen  iedereen als gelijkwaardig en hebben geen winstoogmerk. Wij zoeken daarbij, naar de samenwerking met andere verenigingen, binnen en buiten de wijk. We hebben namelijk de overtuiging, dat we samen vele malen sterker zijn. Daarbij blijft de privacy van iedere inwoner ten allen tijde gewaarborgd.DitOnze aktiviteiten kunnen we niet alleen maar bereiken we samen met de mensen van, en in de, wijk en verenigingen van binnen en buiten de wijk. Heb je intresse om mee te werken, neem dan gerust contact met ons op via onze contact pagina.Wat doen wij?

De vrijwilligers van Leif en leid zijn de ogen en oren van de wijk en we proberen op de hoogte te blijven wat er speelt in de wijk en daarop in te spelen. We doen dit door zelf actie te ondernemen bij een geboorte, overlijden, jubileum of andere speciale gelegenheid. Dit doen we door een kaartje persoonlijk te overhandigen of een bloemetje af te geven.

Daarnaast organiseren we ook jaarlijks een aantal activiteiten (zie onze activiteitenkalender). Zo ondersteunen we het jaarlijkse wijkfeest, organiseren we een filmmiddag, een wandelochtend, ondersteunen we bij feestelijke dagen zoals Kerstmis en Pasen. Ook is er een inzamelingsactie geweest voor  speelgoed en levensmiddelen voor de inwoners die het hard nodig hebben.

Om onze activiteiten mogelijk te maken, werken we samen met betrokkenen in en buiten de wijk zoals de basisschool, C.V.de Narre, stichting wijkfeesten, fysiotherapie, wijkverpleegkundige, Gelderhof, de praktijkondersteuner, sociaal werkers en de gemeente. We staan altijd open voor samenwerking met nieuwe partners.

In onze activiteitenkalender (zie bijlage), kun je teruglezen wat er zoal te doen is in de wijk Overhoven. Je vindt hem terug op onze website en facebook. Tevens geven we ook via  flyers en posters aandacht aan onze activiteiten.  

Nieuw initiatief Leif en Leid “aandacht maakt blij”

Vanaf 2019 zijn we gestart met een nieuwe activiteit namelijk “Aandacht maakt blij”. Via de persoonlijke aandacht van onze vrijwilligers streven we erna, dat diegene die daar behoefte aan heeft, wat extra aandacht krijgt. Wij doen dit door inwoners thuis te bezoeken, voor bijvoorbeeld een praatje met een kopje koffie, een spelletje, computeren, of het maken van een wandeling.

Mocht je het op prijs te stellen om kennis te maken met “aandacht maakt blij”, kun je contact opnemen met Leif en Leid. In een persoonlijk gesprek maken we kennis met elkaar om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen. Leif en leid is altijd op zoek naar vrijwilligers. Iedere inwoner van Overhoven, die zich verbonden voelt met onze missie, kan contact met ons opnemen.